Локација

Стрелиштето се наоѓа во Гимназија Раде Јовчевски – Корчагин позади Олимписки базен во центарот на Градот. Стреланата е со шест стрелни места. Стреланата е наменета за користење на воздушно оружје со калибар 4,5 mm на оддалеченост од 10 м Олимписка дисциплина. За секое друго оружје од поголем калибар тренинзите се одржуваат на стрелиште Камник по претходно закажан термин. Тренинзите се одржуваат во Понеделник Среда и Петок во период од 18h до 20h за членовите кои се занимаваат и настапуваат професионално за клубот и од 20h до 22h за поединци и групи кои се занимават рекреативно. Годишен одмор во клубот започнува во летниот период од 10 јуни до 25 септември и во зимскиот период од 01 до 31 јануари.

Влезот е преку главниот влез на училиштето. За полесно да не лоцирате можете да ја искористите мапата за нашата локација