Стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” трета година по ред прогласен за најуспешен клуб.

СК Стрелец

Според бодирањето од страна на МССФ за најуспешни клубови и стрелци за 2013 година, очекувано како клуб трета година по ред сме на прво место во Р. Македонија, a во повеќето категории на прво место се искачија стрелците од … [Read more...]

Доминација на СК “Стрелец” и нов јуниорски рекорд.

СК "Стрелец"

    На ден 07.12.2013 година на стрелиштето Корчагин во Скопје, се одржа VI-от и последен Куп во 2013-та година од лигата на Македонија со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна … [Read more...]

Младиот Бранковски нов Државен рекордер со воздушен пиштол.

188779_1744667730378_1960685_n

После Тасевски Јордан кој на почетокот на годинава на I-от КУП во Скопје, по спроведување на новите правила од ИССФ постави нов Државен рекорд во дисциплината воздушен пиштол-мажи со испукани 571 круг, очекувано без … [Read more...]

Пиштољашите од СК “СТРЕЛЕЦ” неприкосновени во Македонија.

2012+London+Paralympics+Day+1+Shooting+whB2-f7_8lil

На ден 13.10.2013 година во Скопје се одржа четвртиот Куп по ред со воздушно оружје - меѓународна програма. Стрелците кои пукаат во дисциплината воздушен пиштол - мажи како и секогаш очекувано се искачија на првите неколку … [Read more...]

Одржан курс за судии по спортско стрелаштво со “А” ниво.

Društvo-sudija-Srbije

Во организација на Македонската Спортска Стрелачка Федерација (МССФ) во Скопје на ден 15.09.2013 година се одржа курс за судии по спортско стрелаштво А-ниво. Пред почетокот беше истакнато значењето на спортските судии и … [Read more...]

На III-от КУП во Штип Доминација на пиштољашите од С.К “Стрелец”

LalitaYauhleuskaya_Delhi2010

На ден 20 и 21.04.2013 година се одржа третиот КУП со воздушно оружје од меѓународна програма каде свечено и во присуство на голем број гости и пријатели на спортското стрелаштво се пушти во употреба новото воздушно … [Read more...]

Се одржа вториот КУП од лигата со воздушно оружје

Sonja+Pfeilschifter+ISSF+Shooting+World+Cup+Lc4leelv8xal

На 23.03.2013 година на стрелиштето во Битола се одржа вториот КУП со воздушно оружје од меѓународна програма на кој настапија околу 40 стрелци од повеке клубови низ Македонија. Во дисциплината воздушен пиштол мажи 60, со … [Read more...]

На првиот КУП “пиштолџиите” од СК “Стрелец” покажаа како треба.

ISSF+Shooting+World+Cup+LOCOG+Test+Event+London+xBqeKE3yttOl

Изминатиот викенд на ден 16-17.02.2013 година на стрелиштето во Кисела Вода - Скопје се одржа првиот КУП со воздушно оружје од меѓународна програма на кој настапија над 40 стрелци од повеке клубови низ Македонија. Во … [Read more...]

Стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” прогласен за најуспешен клуб за 2012 година

СК Стрелец

На прогласувањето од страна на МССФ за најуспешни клубови и стрелци во меѓународна програма за 2012 година, очекувано како клуб сме на прво место во Р. Македонија, a речиси во сите категории на прво место се искачија … [Read more...]