Бранковски повторно со нов Државен јуниорски рекорд на III-от КУП од лигата во 2015 год.

jophoto1

На ден 17.10.2015 година на воздушното стрелиште во Штип се одржа III-от КУП од лигата за 2015 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија 30-тина … [Read more...]

Бранковски со нов Државен јуниорски рекорд на II-от КУП од лигата во 2015 год.

borjan na takmicenje

На ден 25.04.2015 година во Гимназијата Раде Јовчевски – Корчагин, во која се наоѓа стрелиштето на Стрелачки клуб "Стрелец" од Скопје се одржа II-от КУП од лигата за 2015 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и … [Read more...]

Со одржување на првиот КУП во Штип започна лигата на натпревари за 2015 година

puska

На ден 14.03.2015 година на воздушното стрелиште во Штип, се одржа I-от КУП од 2015 година, со кој се означи и почетокот на натпреварите во 2015 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – … [Read more...]

Стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” – Скопје четврта година по ред најуспешен клуб во Р.Македонија

Gold-Medal

Според бодирањето од страна на МССФ за најуспешни клубови и стрелци за изминатата 2014 година, очекувано како клуб четврта година по ред сме на првото место во Р. Македонија, кaко и во повеќето категории каде на прво место … [Read more...]

V-от КУП од лигата во 2014 г. одржан во стрелиштето во Битола.

24848979824.fcd3bcaab02f2703522e840a13f95c67

На ден 02.11.2014 година на воздушното стрелиште во Битола, се одржа V-от КУП од 2014 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија 30-тина стрелци од … [Read more...]

IV-от КУП од лигата во 2014 г. одржан во стрелиштето во Штип.

photoCompetitionLg

На ден 05.10.2014 година на воздушното стрелиште во Штип, се одржа IV-от КУП од 2014 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија 30-тина стрелци од … [Read more...]

Имаме таленти, но „утнуваме“ со законите и спортските политики – Јордан Тасевски, правник, државен првак и репрезентативец во стрелаштво

printsip62

Развојот на актуелното македонско стрелаштво како спортска дисциплина неминовно е поврзано со името на Јордан Тасевски, правник, неколкукратен државен првак во стрелаштво и државен репрезентативец. Како спортски … [Read more...]

Бизнис-лига натпревари во Стрелаштво за сезона 2014/2015 година.

188779_1744667730378_1960685_n

Спортскиот стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” од Скопје организира лига на натпревари во БИЗНИС-ЛИГА ВО СТРЕЛАШТВО во воздушна пушка на растојание од 10 метри во натпреварувачката сезона 2014/2015 година во машка и женска … [Read more...]

Се одржа Државното првенство за 2014-та година со воздушно оружје.

Img214570495

На ден 01.06.2014 година на воздушното стрелиште во Битола, се одржа Државното првенство од 2014-та година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија … [Read more...]

Голем успех на младата Ангелеска на III-от КУП од лигата во Штип.

012_AP40

На ден 26.04.2014 година на воздушното стрелиште во Штип, се одржа III-от КУП од 2014-та година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија 30-тина стрелци … [Read more...]