Стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” – Скопје 6 (шест) години по ред најуспешен клуб во Р.Македонија

Gold-Medal

Според бодирањето од страна на МССФ за најуспешни клубови и стрелци за изминатата 2016 година, можеме да се пофалиме дека како клуб 6 (шест) години по ред сме на првото место во Р. Македонија, кaко и во повеќето категории … [Read more...]

Бронзен медал за нашиот стрелец Нина Балабан на Меѓународниот натпревар во Белград 2016

15400396_1021877241274849_9210560327576980448_n

Почитувани Изминатиов викенд од 09 до 11.12.2016 по 41 пат се одржа Интернационалното првенство во Белград со воздушна пушка и пиштол кое се состоеше од два натпревари на кое зедоа учество над 250 учесници од 14 земји, на ова … [Read more...]

По летниот одмор се одржа и III-от КУП од лигата во 2016 г. на воздушното стрелиште во Битола.

24848979839.f570456e60538ebe8ddb6b2b47a1ec69

Почитувани љубители на Македонското спортско стрелаштво по завршување на летниот распуст на ден 16.10.2016 година на воздушното стрелиште во Битола започна и вториот дел од натпреварувачката сезоната со одржување на … [Read more...]

Македонски спортски стрелец член на С.К Стрелец – Скопје учествуваше на Олимписките игри РИО 2016

13282025_10154207861230789_1640051149_n

Од 5 до 21 Август 2016 г. во Бразил се одржаа 31-те Олимписки Игри РИО Де Женеиро 2016. За овие Олимписки игри по админстративна постапка беше обезбедено учество за еден спортски стрелец од Р. Македонија во дисциплината ARW 40. … [Read more...]

Се одржа Државното првенство за 2016-та година со воздушно оружје од Меѓународна програма.

photoCompetitionLg

Почитувани На ден 29.05.2016 година на воздушното стрелиште во Битола, се одржа Државното првенство за 2016-та година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – Меѓународна програма. На … [Read more...]

С.К Стрелец со 4 MQS норми кои во наредниот 4 годишен тренажен циклус може да донесат учество на наредните Олимписки игри во 2020 год.

antonija strelec

Почитувани љубители на Македонското спортско стрелаштво на ден 09.04.2016 година на воздушното стрелиште во Корчагин Скопје, се одржа II-от КУП од 2016 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска … [Read more...]

Со одржување на I-от КУП во Штип започна лигата на натпревари за 2016 година

karanfilov-e1346332518722

На ден 13.03.2016 година на воздушното стрелиште во Штип, се одржа I-от КУП од 2016 година, со кој се означи и почетокот на натпреварите во 2016 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – … [Read more...]

Стрелачки клуб “СТРЕЛЕЦ” – Скопје петта година по ред најуспешен клуб во Р.Македонија

СК Стрелец

Според бодирањето од страна на МССФ за најуспешни клубови и стрелци за изминатата 2015 година, очекувано како клуб петта година по ред сме на првото место во Р. Македонија, кaко и во повеќето категории каде на прво место се … [Read more...]

Со V-от КУП одржан на стрелиштето во Гимназијата-Корчагин во Скопје заврши лигата за 2015 г.

СК "Стрелец"

На ден 26.12.2015 година на воздушното стрелиште во Гимназијата Корчагин во Скопје се одржа и последниот V-от КУП од лигата за 2015 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна … [Read more...]

IV-от КУП од лигата во 2015 г. одржан на воздушното стрелиште во Битола.

woman-training-sport-shooting-air-rifle-gun-studio-51208767

На ден 14.11.2015 година на воздушното стрелиште во Битола се одржа IV-от КУП од лигата за 2015 година со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна програма. На натпреварот настапија 30-тина … [Read more...]