Покана за учество на третиот по ред Отворен ден за Спортско стрелаштво “STRELEC KAHLES KUP 2022”

Logo za strelec kahles kup 2022

Стрелачки клуб "СТРЕЛЕЦ" Скопје ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на третиот по ред Отворен ден за Спортско … [Read more...]

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ од Првиот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје

IMG_2571

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа Првиот отворен Натпревар … [Read more...]

Покана и информации за учество на Првиот отворен Натпревар во Спортско Стрелаштво за ПЦП (воздушно) и Малокалибарско (22 LR) оружје во Скопје

1628242350-1-cricket2tactical-side

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на Првиот отворен Натпревар … [Read more...]

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ за 16-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво Grand Prix SKOPJE 2022

280986632_3043662605944881_8554892877602303621_n

Македонската Спортска Стрелачка Федерација им се заблагодарува на сите учесници како натпреварувачи, а и гости пријатели на федерацијата и љубители на спортското стрелаштво кои го поддржаа 16-от Интернационален … [Read more...]

Покана и информации за учество на 16-от Интернационален отворен турнир во стрелаштво GRAND PRIX SKOPJE 2022

Model

Македонската Спортска Стрелачка Федерација ги известува и поканува своите активни членови, рекреативци, пријатели и љубители на спортското стрелаштво да земат учество или да бидат гости на 16-th International Open Shooting Tournament GRAND … [Read more...]

Сребрен медал за екипата со воздушна пушка мажи и нов Државен рекорд во жени пушка во Сараево

41141881_247800295920736_907153236727693312_n

Почитувани; Во период од 08-10 Април 2022 година се одржа меѓународно првенство со воздушно оружје на 10 метри “6th April 2022” во Сараево, Босна и Херцеговина. На ова првенство кое се одржа по 14-ти пат учествуваа екипи од 11 земји … [Read more...]

Бронзен старт на натпреварувачката сезона за 2022 г. со освојување медал од Бранковски на Војводина КУП во Нови Сад, Србија

273763064_544770053914879_2696222740956850461_n

Почитувани; Во период од 11-13 Февруари 2022 година се одржа меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Vojvodina Cup 2022” во Нови Сад, Р.Србија. На ова првенство учествуваа повеќе Македонски репрезентативци кои имаа … [Read more...]

Најдобар резултат во воздушна пушка жени 60 постигнат на еден меѓународен натпревар и воедно нов Државен рекорд за Мојсовска на 10-от Меѓународен натпревар “GRAND PRIX OSIJEK 2021”

264069977_467033741533257_966294470111068488_n

Почитувани; Во период од 17-19 Декември 2021 година се одржа 10-то по ред меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри “Grand Prix Osijek 2021” во Oсијек, Хрватска. На ова првенство учествуваа неколку Македонски спортски … [Read more...]

Анастасија Мојсовска со нов Државен рекорд на 46-от Меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021”

003_AR40

Почитувани; Изминатиот викенд од 10-12 Декември 2021 година се одржа 46-от по ред меѓународен натпревар “Гранд При Белград 2021” со воздушно оружје 10 метри во Р.Србија. На ова првенство учествуваа неколку Македонски … [Read more...]

Бронзен медал и нов Државен јунирски рекорд за Анастасија Мојсовска на Меѓународниот натпревар Grand Prix of Smederevo и Walther Youth Cup 2021 во Смедерево

257728685_321133162801988_6882354681844995532_n

Почитувани, Изминатиов викенд од 12 до 14.11.2021 по 7 пат се одржа Меѓународниот натпревар Grand Prix of Smederevo и Walther Youth Cup 2021 во Смедерево, Србија со воздушна пушка и пиштол мажи и жени на кој зедоа учество над 250 учесници од 10 … [Read more...]