ОСТВАРЕНА ПРВАТА ОЛИМПИСКА НОРМА ВО СПОРТСКО СТРЕЛАШТВО Бранковски е поблиску до Токио 2020!!!

52nd-issf-world-championship-in-all-shooting-events-preliminary-schedule-published

Во период од 01-15 септември 2018 година се одржа Светското првенство за стрелаштво во сите дисциплини во Changwon – Korea каде што na 6 ти септември свој настап во дисциплината воздушен пиштол мажи 60 имаше Борјан Бранковски кој … [Read more...]

Одличен настап со постигнати национални и лични рекорди на Светскиот Куп во стрелаштво – Mинхен 2018

mqdefault

Од  25 до 28 мај 2018 година во Германија се одржа Светскиот куп во спортско стрелаштво Минхен 2018 во дисциплините 10 метри со воздушно оружје. Главна карактеристика за овој ISSF Светски куп во Минхен е тоа што се постигнуваат … [Read more...]

Тасевски со одличен резултат и пласман на Светскиот куп во Fort Benning – USA

32765810_10214381065394126_8822357915454144512_n

Во период од 07-10 мај 2018 година Јордан Тасевски настапи на Светскиот куп во Fort Benning - USA каде што оствари висок резултат од 569 кругови и пласман на 31 то место. Постигнатиот пласман е најдобар во спортското стрелаштво во … [Read more...]

Стрелците од С.К “Стрелец” – Скопје со освоени први места во сите категории на II-от КУП од лигата за 2018 год

LOGO STRELEC

Почитувани љубители на спортското стрелаштво На ден 21.04.2018 година во воздушното стрелиште во Штип, се одржа II-от КУП од 2018 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – меѓународна … [Read more...]

12-th International Open Shooting Tournament Grand Prix SKOPJE 2018

photoCompetitionLg

ПРОГРАМА: Сабота, 12/05/2018 година 08:00 Пoчетoк на натпреварите: Target Rifle ……………………....... 100 + 300 метри………………………...20+20 истрели Open Rifle …………………………... 100 + 300 метри...........................20+20 истрели 15:30  Дoделување на … [Read more...]

Одличен настап и постигнати национални и лични рекорди на македонските репрезентативци на Европското првенство во стрелаштво – GYOR 2018

84348

Од  16 до 26 Февруари 2018 година во Унгарија се одржа Европското првенство во спортско стрелаштво GYOR 2018 во дисциплините 10 метри со воздушно оружје. Главна карактеристика за ова Европско првенство е што тоа беше прв … [Read more...]

Македонските спортски стрелци се претставија во добро светло на Меѓународниот натпревар “Војводина КУП 2018″ во Нови Сад

27845955_10213607003643066_883978288_o

Почитувани Изминатиов викенд во Нови Сад Р.Србија од 03-04 Февруари 2018 се одржа меѓународно првенство со воздушно оружје 10 метри „Војводина Куп 2018“. На ова првенство учествуваа повеќе членови од нашиот клуб од кои дел … [Read more...]

На IV-от КУП во Штип 2017 Џингов докажа дека е моментално најдобaр јуниор со пушка

woman-training-sport-shooting-air-rifle-gun-studio-51208767

Почитувани љубители на Македонското спортско стрелаштво На ден 18.10.2017 година во воздушното стрелиште во Штип, се одржа IV-от КУП од 2017 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – … [Read more...]

С.К “Стрелец” со освоени први места во сите категории на III-от КУП од лигата во 2017 год

22766321_10212739213628858_1394609242_o

Почитувани љубители на Македонското спортско стрелаштво На ден 14.10.2017 година во воздушното стрелиште во Битола, се одржа III-от КУП од 2017 година, со воздушен пиштол и воздушна пушка, во машка и женска конкуренција – … [Read more...]

Спортскиот стрелец Јане Џингов учествуваше на Европското првенство – БАКУ 2017 и освои Минимален Квалификациски Резултат за можно учество на МОИ 2018

21931197_10212495762982744_264857443_o

Ве известуваме дека на Европското првенство во стрелаштво - БАКУ 2017 кое се одржа од 19 Јули до 4 август 2017  во Баку, Азербејџан, шеснаесетгодишниот спортист јуниор Јане Џингов- предводен од Селекторот на Македонската … [Read more...]